Hirdetmények / Zalacsányi ifjúsági klub felújítása

Zalacsányi ifjúsági klub felújításaMegvalósult a zalacsányi ifjúsági klub felújítása

 

16,4 millió forint vissza nem térítendő támogatásból valósult meg a zalacsányi ifjúsági klub komplex felújítása. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósul meg a Vidékfejlesztési Program keretében.

A fejlesztés által Zalacsány Község Önkormányzatának korábbi "Idősek Klubja" épületének külső-és belső felújítására és akadálymentesítésére került sor. Az épület új funkciója ez által Ifjúsági Klub lett. A projekt részét képezte a külső felújítás, amely során vakolás, héjazatcsere, bádogozás, cseréptető felrakása, továbbá teljes hőszigetelés és nyílászárócsere valósult meg. Mindezen felül a tető nyugati oldalára napelem került fel, a fűtés ennek köszönhetően villanyfűtéssel, infrapanelekkel vált biztosítottá. Az összesen 16 395 920 Ft-os vissza nem térítendő támogatást Zalacsány Község Önkormányzata, valamint a Zalacsány-Örvényeshegyi Hagyományőrző Alapítvány által alkotott konzorcium nyerte el. A támogatási intenzitás 85%-os volt.

A VP6-7.2.1-7.4.1.1-16 kódszámú „Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítés” című pályázat célja a vidéki térségekben élők életminőségének a javítása és a vidéki települések vonzóbbá tétele. Ehhez olyan, a fenntarthatóság növelését és a társadalmi felzárkózást és az egész életen át tartó tanulást elősegítő fejlesztések szükségesek, melyek a helyi szükségletek mértékéhez igazítva tényleges közösségi jellegű funkciókkal és használattal bírnak. Kiemelt célkitűzés az energia- és erőforrás hatékonyság növelése, illetve az alapvető szolgáltatásokhoz és a közösségi élet feltételeihez való hozzáférés javítása a közösségi terek.

További információ: https://ec.europa.eu/agriculture/index_huCsatolt fájl(ok):« Vissza az előző oldalra!

Zalacsány Község Önkormányzata - Magyar