Általános Iskola / A Zalacsányi Általános Iskola Energetikai korszerűsítése - 2015

A Zalacsányi Általános Iskola Energetikai korszerűsítése - 2015Zalacsány Község Önkormányzata 68 M Ft 100% vissza nem térítendő támogatást nyert a KEOP 4.10.0/F-2014 pályázaton.  A támogatás forrását a  Magyar Állam és Az Európai Regionális Fejlesztési Alap biztosította.

A kivitelezési munkálatok 2015. júniusában kezdődtek el, a beruházás várhatóan 2015. október 31-el zárul.   A kivitelezői munkát a kiírt közbeszerzési eljárás alapján a VAJDA-ÉP Kft. nyerte el.

A zalacsányi iskola épülete korábbi  állapotában energetikailag számos hátrányos jellemzővel bírt.  Az épület gyakorlatilag teljesen szigeteletlen. A homlokzati falak kisméretű tégla falak, külső oldalon nincs hőszigetelés. A nyílászárók egy része rosszul záródó, nem korszerű, vetemedett, tömítetlen szerkezet, amelyek azon túl, hogy nagy energiaveszteségeket okoznak, az épületen belüli légmozgást,okoznak.  Az épületgépészeti rendszer magja egy 15 éve beüzemelt gázkazán. A radiátorok szelepeit többször hanyag módon cserélték a rendszerbe nem illő elemekkel, amely a rendszer pontatlanságát eredményezi. A központi szabályozót a folyosóra helyezték át, amelyből teljesen hiányzik a heti programozhatóság, külső érzékelők. A fűtési rendszer erős felújításra szorul.  A tervezett beruházás keretében az épület megfelelő külső hőszigetelést kap, a szükséges nyílászárócserék kerülnek elvégzésre és egy modern biomassza/gáz kazán kerül beépítésre.       


« Vissza az előző oldalra!

Zalacsány Község Önkormányzata - Magyar